Portfolio

Hier ziet u een selectie van mijn werk. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

pencil-and-ruler.png

Interieuradvies op maat

Twee onder een kap
Slootdorp

Marije:

Dit jonge gezin heeft een jaren 30' woning gekocht dat toe was aan een grondige verbouwing. Mijn hulp werd ingeroepen voor een advies op locatie. Hier hebben we de woning bekeken en samen de plannen voor de verbouwing besproken. Toen heb ik een eerste indelingsschets gemaakt aan de hand van de wensen. Belangrijk was, tot hoever gaan we uitbouwen? En hoe delen we de woning dan in? Hier werd ook duidelijk dat er behoefte was aan een interieurplan op maat. Het vervolg hierop was het intakegesprek in de toen inmiddels compleet lege woning, de verbouwing was in volle gang. Aan de hand van de keuze voor de keuken en vloer, maar ook de stijl en bestaande meubelen van de huidige woning ben ik aan de slag gegaan. Voornamelijk was de wens, wat pas ik waar toe als het gaat om kleuren en materialen? En voor welke kleuren en materialen kies ik dan? Hoe geef ik mijn huidige meubelen een nieuwe plek? Maar ook, wat voor meubelen voeg ik hier dan nog aan toe? Ik heb een plan gemaakt dat dient als houvast, hier komt alles samen. Er kan direct met concrete ideeën en stalen aan de slag worden gegaan met de laatste fase van de verbouwing, het creëren van een thuis!

pencil-and-ruler.png

Interieuradvies op maat

Vrijstaande woning
Hoogkarspel

Marije:

Dit stel heeft een grote verbouwing op de planning staan. Aan mij de taak een passende indeling te maken voor de grote ruimtes. Dit is ook de voornaamste reden voor het inschakelen van mijn hulp, hoe gaan we hiermee om? Hoe maken we de ruimtes functioneel en gezellig? Eerst stond het intakegesprek op locatie gepland. We hebben de ruimtes uitvoerig bekeken en de wensen en woonsmaak van de bewoners besproken. Vanuit daar ben ik gestart met het maken van een indelingsplan. In dit geval 2 stuks waar uiteindelijk een keuze uit gemaakt kan worden. Ook heb ik een stukje sfeer, kleur en materiaal alvast meegenomen. Dit uiteindelijke advies heb ik gepresenteerd op locatie. Een huis waar je je thuis voelt, dat is het uiteindelijke doel!

pencil-and-ruler.png

Interieuradvies op maat

Vrijstaande woning
Wervershoof

Marije:

Dit gezin heeft plannen om het huis een flinke opfrisbeurt te geven, aan mij de taak hiervoor een plan te maken dat aansluit bij hun wensen. Allereerst zijn we begonnen met een intake gesprek. Hierin bespreken we de wensen waaraan het nieuwe interieur moet voldoen. Waar houden de bewoners van qua sfeer en hoe worden de ruimtes in huis gebruikt? Dit alles neem ik mee in het maken van het uiteindelijke ontwerp. Landelijk, natuurlijk en het gebruik van diverse materialen kwamen sterk in het wensenlijstje naar voren. Deze spelen dus ook een grote rol bij dit ontwerp! Wat nu rest is de keuze maken voor de omvang van de verbouwing en aan de slag met de planning, heel veel succes!

Basis Interieuradvies

Familiehuis
Zeewolde

Marije:

Dit jonge stel heeft mijn hulp ingeroepen voor de inrichting van hun eerste huis. Uit ons eerste gesprek kwam duidelijk naar voren dat het interieur warmte moest uitstralen, harmonieus moest zijn en niet standaard. Dit stel had een goede voorbereiding getroffen. Ik kon mij laten inspireren door moodboards die ze beide hadden gemaakt. Voor het eindresultaat ben ik aan de slag gegaan met de woorden Warmte, Durf en Natuur. Gekozen voor een kleurenpalet met groenen en blauwen die we veel terug zullen gaan zien. Dit alles krijgt pit door te werken met gedurfdere tinten zoals donker rood, oker en donker oranje. Door een mooie mix van kleuren, materialen en de juiste keuze van meubelen zal deze woning de balans krijgen waar de bewoners naar op zoek zijn!

pencil-and-ruler.png

Interieuradvies op maat

Vrijstaande woning
Heerhugowaard

Marije:

Een interieurplan voor een speelkamer, dit was de eerste keer dat ik deze opdracht kreeg en wát leuk om deze te mogen ontwerpen! Samen hebben we bij de intake de ruimte bekeken. Eigenlijk kreeg ik vrij spel voor mijn ontwerp al stond een junglebehang hoog op het verlanglijstje. Door middel van een sfeercollage heb ik de eerste ideeën gevisualiseerd én weet je direct wat de ruimte straks qua sfeer ademt. Schetsmatig heb ik een vooraanzicht en indeling gemaakt. Ook zat er bij dit plan een aantal pagina's toelichting van mijn ideeën zowel in beeld als tekst. Als ik een plan schrijf dan probeer ik dit zo duidelijk en visueel mogelijk te doen zodat er direct mee aan de slag kan worden gegaan. Ik ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat!